Gwiazdy na widelcu we wrześniu w Kuchni+

19 sierpnia 2015

Chodakowska, Marecka, Bourdain, bracia Roca – takie zestawienie możliwe jest tylko w Kuchni+, autorskim kanale platformy nc+. W wrześniu na antenę stacji wrócą produkcje własne, programy najbardziej znanych szefów kuchni oraz dokumenty o najlepszych restauracjach świata.

Już od 5 września w każdą sobotę o 17:00 Marieta Marecka po raz piąty w „ABC GOTOWANIA” zainspiruje tych początkujących i tych bardziej zaawansowanych kucharzy. Pokaże widzom proste i smaczne potrawy, które każdy może przygotować w swoim domu. W krótki i przystępny sposób zaprezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator domowego kucharzenia. Program to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego, kto zaczyna przygodę z kuchnią.

- To już piąta odsłona serii, czyli taka nasza mała rocznica. Ci, którzy oglądają nas od pierwszego sezonu, nadal odnajdą w programie świeże pomysły. Z kolei ci, którzy zaczynają nas oglądać, zrozumieją, jak dużą radość można czerpać z gotowania, i że wcale nie musi być ono takie trudne. Już teraz zdradzę, że dowiecie się, co ciekawego w kuchni można zrobić z gruszkami, kukurydzą, orzechami i miodem – mówi Marieta Marecka.

W wrześniu ucieszą się wszyscy fani, a szczególnie fanki Ewy Chodakowskiej. Od 13 września, w każdą niedzielę o 12:00 stacja pokażę premierowe odcinki trzeciego sezonu „Be Active. Ewa Chodakowska”. Program łączy kwestie kulinarne z tematyką fitness. Ewa Chodakowska wraz ze swoim zespołem (kucharzem i dietetyczką) zachęca widzów do zdrowego trybu życia i pokazuje, jak wytrwać w postanowieniach, by ostatecznie odmienić swoje życie. W każdym z odcinków widzowie Kuchni+ mogą zobaczyć, jak się odżywiać i ćwiczyć, by zobaczyć i poczuć efekty. Prowadząca przedstawi gotowe zestawy ćwiczeń wraz z praktycznymi poradami z jaką częstotliwością z nich korzystać. Można się także dowiedzieć z jakich produktów i składników w kuchni należy zrezygnować, a które powinno się włączyć do codziennej diety.

Jednak wrzesień to nie tylko polskie produkcje. Na antenę w programie „Anthony Bourdain – miejsca nieznane 2” (od 5 września, 22:00) wróci słynny szef kuchni i podróżnik. Tym razem trafi m.in. do Strefy Gazy, Andaluzji i Detroit - miasta upadłego. Widzowie w dokumencie „El Celler de Can Roca - za kulisami najlepszej restauracji świata” (od 7 września, 22:00) zobaczą jak pracują mistrzowie. Będzie też można podążyć australijskimi śladami Ala Browna w „Al Brown: Australia na talerzu” (od 22 września, 22:00) oraz przekonać się dzięki serii „Po co komu kuchnia?” (od 18 września, 22:00), że kuchnia nikomu nie jest potrzebna, żeby stworzyć niezwykłe dania.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA