Łosoś pieczony w folii

Łosoś pieczony w folii
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Delia na lato (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:



Skladniki
kawałki świeżego łososia
listki laurowe
gałązki estragonu
łyżka białego wina
sól i pieprz

Przygotowanie
Kawałki świeżego łososia układamy na arkuszu folii, każdy doprawiamy solą, pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi oraz gałązkami estragonu i polewamy łyżką białego wina. Folię zawijamy. Rybę pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Można ją podawać na zimno z sosem z awokado.

© Delia Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA