Makaron z sosem paprykowym

Makaron z sosem paprykowym
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.50
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, solimy i gotujemy makaron. Ugotowany al dente makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odcedzamy. Przekładamy na półmisek i skrapiamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Oczyszczamy paprykę, usuwamy gniazda nasienne i wewnętrzne białe błonki, myjemy i kroimy w słupki. Na patelnię wlewamy pozostałą oliwę, dodajemy rozmaryn oraz obrany i lekko zgnieciony ząbek czosnku i lekko smażymy do zeszklenia. Dodajemy słupki papryki i smażymy przez 7-8 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyciągamy i wyrzucamy rozmaryn i czosnek. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy szczyptą oregano i podajemy letni lub schłodzony.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA