Owoce gotowane w winie chianti

Owoce gotowane w winie chianti
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jabłko i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki; śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w cząstki. Do rondelka nalewamy wino. Dodajemy cukier, cynamon i goździki; doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy przygotowane owoce, śliwki i morele i gotujemy 3-4 minuty. Zdejmujemy rondel z ognia i odstawiamy owoce na 30 minut. Odcedzamy owoce z syropu i układamy na talerze deserowe. Filtrujemy syrop i polewamy nim owoce. Owoce podajemy letnie z kulką lodów śmietankowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA