Owocowe „jedz i pij”

Oceń przepis:
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 20 minut
Przygotowanie:
Składniki:
duży banan
2 brzoskwinie
papaja
2 kiwi
100g truskawek
sok i starta skórka z jednej cytryny
30-50g cukru
butelka wina Moscato d'Asti (klasyczne słodkie wino, lekko musujące)
kilka kostek lodu
Przygotowanie:
Owoce obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę, a banana w talarki; wkładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Przekładamy do przeźroczystego pucharu, wlewamy schłodzone wino Moscato d'Asti, dodajemy startą skórkę cytrynową, mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy truskawki (jeśli są duże, to przekrojone na połówki) i kostki lodu. Łyżką wazową nalewamy do kieliszków wino i owoce w równych porcjach dla każdego gościa.
Źródło:

Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W
Komentarze