Rolada z sandacza

Rolada z sandacza
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wigilijne (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 80 dag filetów z sandacza
  • bułka
  • sól
  • czarny pieprz
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • kieliszek winiaku
  • 5 dag rodzynek
  • 12 suszonych moreli
  • 3 łyżki białego wina
  • po 5 dag pistacji i płatków migdałowych
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 l bulionu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso ryby delikatnie oddzielić od skóry, skórę natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Bułkę zalać śmietaną, a rodzynki i morele winem. Odstawić na 20 minut. Przemielić mięso sandacza z bułką. Utrzeć z kwaśną śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Dodać rodzynki, pistacje i płatki migdałowe. Delikatnie wymieszać z pianą z białek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA