Sałatka z grillowanych grzybów

Sałatka z grillowanych grzybów
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 100g boczniaków
  • 100g grzybów shitake
  • 2 czerwone papryki
  • kieliszek czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • rukola
  • cytryna
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • garść świeżego tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Grzyby zamarynować w winie z posiekanym czosnkiem i oliwą, odstawić na ok. ½ godziny. Paprykę upiec i zdjąć z niej skórkę. Grzyby upiec na grillu. Na półmisku ułożyć warstwami rukolę, grzyby i paprykę pokrojoną w paski. Całość skropić sokiem z połowy cytryny i oliwą. Posypać listkami tymianku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA