Sałatka z grillowanych grzybów

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wigilijne (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 100g boczniaków
- 100g grzybów shitake
- 2 czerwone papryki
- kieliszek czerwonego wina
- 3 ząbki czosnku
- rukola
- cytryna
- oliwa
- sól
- pieprz
- garść świeżego tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby zamarynować w winie z posiekanym czosnkiem i oliwą, odstawić na ok. ½ godziny. Paprykę upiec i zdjąć z niej skórkę. Grzyby upiec na grillu. Na półmisku ułożyć warstwami rukolę, grzyby i paprykę pokrojoną w paski. Całość skropić sokiem z połowy cytryny i oliwą. Posypać listkami tymianku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Potrawy wigilijne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W
Komentarze