Spaghettini z krabem, cytryną i chili

Spaghettini z krabem, cytryną i chili
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przygotowanie:



Składniki
makaron spaghettini
mięso świeżego kraba
oliwa
łyżeczka suszonych płatków chili
skórka z cytryny
garść posiekanej natki pietruszki i swieżej mięty
sok z cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie

Ugotować i odcedzić spaghettini. W momencie, kiedy jest już będzie odcedzone, zabrać się za sos. Na rozgrzaną oliwę wrzucić płatki chili, skórkę z cytryny posiekaną natkę i miętę oraz rozdrobnione mięso kraba, wymieszać. Przełożyć wszystko na makaron, pokropić sokiem z cytryny, dodac sól i pieprz, wymieszać.

© Sophie Grigson

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA