Szybki mus z wędzonego łososia

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 20 minut
Składniki:
- 100g wędzonego łososia
- 50g sera mascarpone
- 4 łyżki śmietany
- sok z połowy cytryny
- szczypiorek
- sól i pieprz
- 6-8 kromek chleba tostowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z kromek chleba tostowego wycinamy krążki (lub inne kształty wedle gustu) i lekko zarumieniamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza. W mikserze rozdrabniamy łososia, dodajemy sok z cytryny; przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, ser mascarpone, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu; schładzamy w lodówce do chwili podania. Przekładamy mus do rękawa cukierniczego z końcówką w gwiazdkę, wyciskamy mus na krążki chrupiącego chleba i dekorujemy szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W
Komentarze