Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym

Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
1 minuta, 20 sekund

Składniki:

  • 6 żółtek
  • 150 g cukru
  • 40 g mąki
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • starta skórka z jednej cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotowujemy biszkopt: ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie dodajemy ubite na pianę białka jaj. Rozprowadzamy równo ciasto biszkoptowe na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wysmarowanym i posypanym mąką i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-190°Celsjusza około 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA