Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym

Oceń przepis:
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
- Czas przygotowania:
- 1 minuta, 20 sekund
Składniki:
- 6 żółtek
- 150 g cukru
- 40 g mąki
- 1/2 litra mleka
- 1/2 torebki cukru waniliowego
- starta skórka z jednej cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotowujemy biszkopt: ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie dodajemy ubite na pianę białka jaj. Rozprowadzamy równo ciasto biszkoptowe na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wysmarowanym i posypanym mąką i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-190°Celsjusza około 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W
Komentarze