Wędzony łosoś z musem chrzanowym i burakami

Wędzony łosoś z musem chrzanowym i burakami
Oceń przepis:
97 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 200 g fileta łososia wędzonego na zimno
  • 1 fioletowy burak
  • 1 żółty burak
  • 1 burak chioggia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 100 ml jogurtu
  • 1-2 łyżki świeżego startego chrzanu
  • sól
  • rukiew wodna (lub sałata)

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

3 rodzaje buraków obierz i pokrój na cienkie plastry na mandolinie (rodzaj tarki z ostrym nożem). Plastry buraków przełóż do 3 osobnych miseczek. Do każdej dodaj łyżkę oliwy, łyżkę soku z li-monki i dopraw solą do smaku. Odstaw na 30 min do marynowania.

Wymieszaj jogurt z 1-2 łyżkami świeżego startego chrzanu. Dopraw solą i dodaj ostatnią łyżkę soku z limonki.

Filet z łososia pokrój w cienkie plastry. Ułóż na talerzu kilka plasterków łososia. Dodaj po kilka plasterków każdego rodzaju buraków, kilka listków rukwi wodnej oraz łyżkę musu chrzanowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA