W czwartej edycji "warsztatów smaku kuchni+" Gosia Molska odkrywa tajemnice orientalnych potraw

9 marca 2012

Czwartą edycję „Warsztatów smaku kuchni+”, która odbędzie się w dniach 24-25 marca 2012 roku w Warszawie, poprowadzi Gosia Molska, podróżniczka, dziennikarka kulinarna i gospodyni autorskiej serii kuchni+ „Po-smak świata”.

Tym razem szkolenie będzie poświęcone potrawom azjatyckim. Dwuodcinkowy program „Warsztaty smaku kuchni+: po-smak świata z Gosią Molską” zostanie wyemitowany 7 i 14 kwietnia 2012 o 15:00. Natomiast w soboty od 21 kwietnia o 15:00 kuchnia+ wyemituje trzy odcinki serii „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze” z udziałem zwycięzców szkolenia prowadzonego przez Gosię Molską.

„Warsztaty smaku kuchni+” to projekt łączący naukę gotowania pod okiem polskich gwiazd kulinariów, występ w reality show oraz możliwość zaprezentowania się w specjalnym odcinku programu „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze”. Uczestniczy zostają wyłonieni w drodze konkursu. Osoby zainteresowane udziałem w czwartej edycji projektu mogą przesyłać autorskie przepisy, tym razem inspirowane podróżami do 11 marca. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze 10 najciekawszych potraw. Lista laureatów zostanie ogłoszona 16 marca 2012 na stronie www.kuchniaplus.pl. Autorzy wybranych przepisów zostaną zaproszeni na warsztaty z Gosią Molską, dziennikarką i podróżniczka, która podzieli się wiedzą o nietypowych smakach, przepisami z różnych stron świata i pokaże jak wykorzystywać w kuchni egzotyczne produkty.

Uczestnicy profesjonalnego szkolenia będą mogli zaprezentować swoje kulinarne umiejętności przed kamerą kuchni+ i otrzymają od stacji prezenty przydatne w dalszym rozwijaniu gastronomicznych zainteresowań.

Dotychczas odbyły się trzy edycje „Warsztatów smaku kuchni+”. Podczas pierwszych Tomasz Jakubiak uczył przyrządzania potraw z ryb, drugie szkolenie prowadził Adam Chrząstowski, zaś trzecie, poświęcone słodkościom, Bożena Sikoń. W piątej edycji konkursu w roli prowadzącego warsztaty wystąpi propagator zdrowej żywności Grzegorz Łapanowski.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA