Rywalizacja, wyzwania i prestiż. Wykwintny i pikantny luty w kuchni+

15 stycznia 2014

W lutym kuchnia+ zaprezentuje widzom programy oparte na kulinarnych i smakowych zmaganiach. Wśród nowości stacji znajdą się: „Somm” - dokument o sommelierach, 9. edycja „Top Chefa”, drugi sezon „Ideału” i seria „Doskonałe trio”.

W poniedziałek, 3 lutego o 22:00, w ramach cyklu kuchnia+ food film fest, stacja premierowo pokaże film „Somm”. Dokument opowiada o jednym z najbardziej prestiżowych na świecie egzaminie na certyfikowanego sommeliera. W 50-letniej historii Master Sommelier Exam jedynie 200 osobom udało się z powodzeniem zakończyć ten test. Samej procedurze nigdy nie towarzyszyły kamery. Twórcy filmu po raz pierwszy pokazują kulisy samego egzaminu i starania przygotowującej się do niego grupy przyjaciół.

Od niedzieli 9 lutego widzowie kuchni+ będą mogli śledzić zmagania uczestników 9. edycji popularnego reality show „Top Chef”. Program, dwukrotnie nagrodzony Emmy, rozpocznie się w Teksasie. W pierwszym odcinku widzowie będą mogli śledzić zmagania aż 29 osób, z których tylko 16 awansuje do dalszej części programu. W kolejnych odsłonach uczestnicy będą musieli sprostać serii trudnych zadań, w tym: przygotować meksykańską ucztę, zrobić potrawę z niezwykle ostrych papryczek, zaserwować obiad dla teksańskiej elity i stworzyć koncept restauracji od początku do końca. Gośćmi specjalnymi będą m.in. aktorka Charlize Theron i popularna piosenkarka Patti Labelle.

od 1 lutego rywalizację między znanymi szefami kuchni pokaże „Ideał 2”. W każdym odcinku, który koncentruje się na innej kuchni lub wybranych produktach i sytuacjach, zmierzą się ze sobą dwie ikony gotowania, m.in. Thomasina Miers, Valentine Warner, Mark Sargeant, Theo Randall, Hing He Huang i Nic Watt. Widzowie zobaczą zmagania szefów kuchni z takimi tematami jak: kuchnia meksykańska, hiszpańska, potrawy świąteczne, ryby, street food, barbecue czy kolacja dla dwojga.

Od piątku, 7 lutego kuchnia+ zaprosi na „Doskonałe trio”. Znany widzom stacji Hugh Fearnley-Whittingstall tym razem przedstawi świat, w którym niezwykłe jedzenie można przygotować z jedynie 3 produktów. Żeby potwierdzić tę tezę Hugh udaje się do dwóch szefów kuchni i prosi ich o stworzenie potrawy przy wykorzystaniu jedynie 3 składników. Rywalizację między kucharzami ocenia specjalne jury.

W lutym nie zabraknie także nowych odcinków popularnych serii. 2 lutego o 18:30 widzowie zobaczą ostatnią odsłonę programu „Z.U.P.A.” Kingi Paruzel. Kontynuowane będą także „Łatwe przepisy na duży apetyt 2” i „Między kasą a zapleczem 3”.



NOWOŚCI LUTEGO:
IDEAŁ 2: OD SOBOTY, 1 LUTEGO, 14:55
SOMM: PONIEDZIAŁEK, 3 LUTEGO, 22:00
DOSKONAŁE TRIO: OD PIĄTKU, 7 LUTEGO, 18:00
TOP CHEF 9: NIEDZIELA, 9 LUTEGO, 18:20

POZOSTAŁE PREMIERY:
Z.U.P.A.: NIEDZIELA, 2 LUTEGO, 18:30
ŁATWE PRZEPISY NA WIELKI APETYT 2: OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU, 19:00
MIĘDZY KASĄ A ZAPLECZEM 3: PIĄTKI, 22:00

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA