Hollywood w Kuchni+

9 listopada 2015

Brytyjczycy twierdzą, że niewiele jest tak dobrych rzeczy jak przepyszny steak&ale pie, czyli ciasto z gulaszem. Na pewno zgodzi się z tym znany i ceniony piekarz, Paul Hollywood. Jego najnowszy program „Wypieki i desery Paula Hollywooda” będzie można oglądać tylko w Kuchni+ już od piątku, 27 listopada, o 18:30.

Prowadzący to popularny w Wielkiej Brytanii piekarz. Widzowie Kuchni+ pamiętają go z programu „Chleby Paula Hollywooda”, w którym zabrał widzów w fascynującą podroż po świecie pieczywa. Hollywood prezentował w nim m.in klasyczny brytyjski chleb, kontynentalne odmiany chleba, tzw. flat bread oraz słodkie pieczywo i chleby wzbogacane rozmaitymi dodatkami.

Tym razem odkryje przed widzami inne rodzaje wypieków ze szczególnym wskazaniem na desery. W każdym odcinku zaprezentuje trzy przepisy. W programie będzie można zobaczyć tradycyjne brytyjskie potrawy zmodyfikowane przez Hollywooda, w tym m.in. placek z jabłkami czy placek z mięsem i ziemniakami. Nie zabraknie też bardziej urozmaiconych propozycji, jak dyniowo-imbirowy sernik czy Black Forest Trifle.

Paul Hollywood to jeden z najwybitniejszych brytyjskich piekarzy. Karierę zawodową zaczął już w wieku kilkunastu lat w piekarni swojego ojca. Następnie pracował na Cyprze, by potem wrócić na Wyspy i zacząć występować w telewizji. Znany jest przede wszystkim jako sędzia w brytyjskim programie reality "The Great British Bake Off". Miał też własną piekarnię w Aylesham, która zaopatrywała m.in. luksusowy dom towarowy Harrods.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-04-16

Lifestylowy kwiecień w CANAL+ online: JAMIE OLIVER NAD MORZEM ŚRÓDZIEMNYM, KULINARNE WĘDRÓWKI GORDONA I PRZYJACIÓŁ - HISZPANIA, BOSACKA DAJE RADĘ 2, ANTHONY BOURDAIN - MIEJSCA NIEZANE 7, DZIEŃ DOBRY ŚNIADANIE 2

W CANAL+ KUCHNIA wraz z najlepszymi kucharzami widzowie odkryją kulinarne zakątki świata. Z Jamiem Oliverem wybierzemy się w podróż po krajach Morza Ś...

Czytaj więcej

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA