Lifestylowy październik w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, ABC GOTOWANIA, NIE TYLKO KIMCHI
14 października 2024
W październiku CANAL+ KUCHNIA serwuje trzy wyjątkowe produkcje własne, które zabiorą widzów w kulinarną podróż pełną smaków i inspiracji. W "Jakubiak rozgryza Maderę" odkryjemy portugalskie przysmaki, w "ABC Gotowania" poznajemy podstawy kulinarnego rzemiosła, a w "Nie tylko kimchi" zagłębimy się w tajniki kuchni azjatyckiej. To doskonała okazja, by poszerzyć kulinarne horyzonty i nauczyć się nowych technik, które każdy widz może wypróbować we własnej kuchni!
JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ © CANAL+ Polska S.A. 2024
JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, premierowe odcinki dostępne co niedzielę od 6.10, o godz. 12:00 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.
Kulinarna wyprawa na Maderę, zwaną wyspą wiecznej wiosny. Pyszne jedzenie w zachwycającej scenerii.
Tym razem Tomasz Jakubiak poleci na niewielką wyspę położoną na Atlantyku, u północnych wybrzeży Afryki. Wysokie klify, góry i bujne lasy tworzą spektakularny krajobraz Madery. Tutejsza kuchnia słynie z ryb i owoców morza, aromatycznych przypraw oraz znakomitego wina. Tomasz odwiedzi urocze knajpki i gwarne targi, pełne lokalnych produktów.
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2© CANAL+ Polska S.A. 2024
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2, premierowe odcinki dostępne co sobotę od 12.10, o godz. 15:25 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.
Marieta Marecka przedstawia kolejne szlagiery rodzimej kuchni, od placków z jabłkami, przez pulpeciki po ogórki małosolne.
Dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku Marieta przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Marieta sięgnie do przepisów swojej babci. Będą m.in. zasmażane buraczki, zupa ogórkowa, pieczona łopatka i kacze udka, barszcz na wędzonce, babka z ajerkoniakiem i solidny rosół.
NIE TYLKO KIMCHI © CANAL+ Polska S.A. 2024
NIE TYLKO KIMCHI, premierowe odcinki dostępne co niedzielę od 26.10, o godz. 16:20 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.
Prowadzą kilka restauracji, lecz wciąż są głodni nowych wyzwań. Polsko-koreańskie małżeństwo odkryje przed nami tajniki koreańskiej kuchni.
Ona jest Koreanką, on Polakiem. Choć dzieliło ich 8 tysięcy kilometrów, zrządzeniem losu spotkali się i pokochali. Dziś Min i Kuba są parą w życiu prywatnym i w biznesie. Dwoje ludzi wywodzących się z bardzo różnych kultur, których połączyła miłość - również do koreańskiej kuchni! W programie przeprowadzą nas przez podstawy koreańskiego menu i zasady azjatyckiego savoir-vivre?u.