Lifestylowy październik w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, ABC GOTOWANIA, NIE TYLKO KIMCHI

14 października 2024

W październiku CANAL+ KUCHNIA serwuje trzy wyjątkowe produkcje własne, które zabiorą widzów w kulinarną podróż pełną smaków i inspiracji. W "Jakubiak rozgryza Maderę" odkryjemy portugalskie przysmaki, w "ABC Gotowania" poznajemy podstawy kulinarnego rzemiosła, a w "Nie tylko kimchi" zagłębimy się w tajniki kuchni azjatyckiej. To doskonała okazja, by poszerzyć kulinarne horyzonty i nauczyć się nowych technik, które każdy widz może wypróbować we własnej kuchni!

JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ
JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ © CANAL+ Polska S.A. 2024

JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, premierowe odcinki dostępne co niedzielę od 6.10, o godz. 12:00 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.

Kulinarna wyprawa na Maderę, zwaną wyspą wiecznej wiosny. Pyszne jedzenie w zachwycającej scenerii.

Tym razem Tomasz Jakubiak poleci na niewielką wyspę położoną na Atlantyku, u północnych wybrzeży Afryki. Wysokie klify, góry i bujne lasy tworzą spektakularny krajobraz Madery. Tutejsza kuchnia słynie z ryb i owoców morza, aromatycznych przypraw oraz znakomitego wina. Tomasz odwiedzi urocze knajpki i gwarne targi, pełne lokalnych produktów.

ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2© CANAL+ Polska S.A. 2024

ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2, premierowe odcinki dostępne co sobotę od 12.10, o godz. 15:25 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.

Marieta Marecka przedstawia kolejne szlagiery rodzimej kuchni, od placków z jabłkami, przez pulpeciki po ogórki małosolne.

Dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku Marieta przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Marieta sięgnie do przepisów swojej babci. Będą m.in. zasmażane buraczki, zupa ogórkowa, pieczona łopatka i kacze udka, barszcz na wędzonce, babka z ajerkoniakiem i solidny rosół.

NIE TYLKO KIMCHI
NIE TYLKO KIMCHI © CANAL+ Polska S.A. 2024

NIE TYLKO KIMCHI, premierowe odcinki dostępne co niedzielę od 26.10, o godz. 16:20 na antenie CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+ online.

Prowadzą kilka restauracji, lecz wciąż są głodni nowych wyzwań. Polsko-koreańskie małżeństwo odkryje przed nami tajniki koreańskiej kuchni.

Ona jest Koreanką, on Polakiem. Choć dzieliło ich 8 tysięcy kilometrów, zrządzeniem losu spotkali się i pokochali. Dziś Min i Kuba są parą w życiu prywatnym i w biznesie. Dwoje ludzi wywodzących się z bardzo różnych kultur, których połączyła miłość - również do koreańskiej kuchni! W programie przeprowadzą nas przez podstawy koreańskiego menu i zasady azjatyckiego savoir-vivre?u.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-11-06

Włoskie życie Sophie Grigson i M jak Mięso 8 - listopadowe kulinarne inspiracje w CANAL+ Kuchnia i CANAL+ online

W listopadzie CANAL+ KUCHNIA zaprasza na smakowite premiery, które rozbudzą apetyty na nowe kulinarne doświadczenia. W programie "Włoskie życie Sophie...

Czytaj więcej

2024-11-05

Naszła Cię ochota na koreańskie smaki? Premiera "Nie tylko kimchi" w CANAL+ online i na CANAL+ Kuchnia.

Myślisz, że koreańska kuchnia to głównie kimchi? Czas wyprowadzić cię z błędu. Sungmin Han i Jakub Tepper pokazują, że kulinaria Korei Południowej to...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA