Wrześniowe nowości w CANAL+ Kuchnia
15 września 2025
Z początkiem jesieni do serwisu trafi wiele programów, które zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Kolejny sezon "Nie tylko kimchi", gotowanie z recyklingu z największymi sławami kulinarnymi Nowej Zelandii czy porady Katarzyny Bosackiej stanowią świetną inspirację do rozpoczęcia kulinarnej przygody we własnym domu.
Bosacka daje radę 3 © CANAL+ Polska S.A. 2025
Bosacka daje radę 3, premiera 21.09
W trzecim sezonie programu Katarzyna Bosacka kontynuuje opowieść o zdrowym i świadomym odżywianiu. Tym razem tematami przewodnimi jesiennej serii są dieta keto, kuchnia białkowa, zamienniki mięsa i ekologiczne produkty dostępne w sklepach. W każdym odcinku prowadząca doradza, jak czytać etykiety, by świadomie wybierać dobre i wartościowe produkty.
Nie tylko kimchi 2 © CANAL+ Polska S.A. 2025
Nie tylko kimchi 2, już w serwisie
Min i Kuba to para, która ponownie zaprasza widzów do swojego kulinarnego świata. Koreańskie dania w wykonaniu Min to prawdziwa fuzja kolorów i smaków, a dzięki komentarzom i narracji Kuby bez problemu można zrozumieć, jak poruszać się w meandrach azjatyckich przepisów. Ekspresja pary dodaje całości świetnego rytmu i zachęca do próbowania swoich sił w kuchni.
Kuchenny recykling © Kindred Films
Kuchenny recykling, już w serwisie
Ubóstwo żywnościowe to pogłębiający się problem, o którym mówi się nadal zdecydowanie za mało. Według UNEP, czyli Programu Środowiskowego ONZ, aż 1/3 wyprodukowanej żywności nigdy nie zostaje zjedzona. Generuje to ogromne straty finansowe, jak również przyczynia się do większej emocji gazów cieplarnianych. Naomi Toilalo, nowozelandzka influencerka, rzuca wyzwanie szefom kuchni ? mają ugotować trzydaniowy posiłek, używając tylko składników pochodzących z uratowanej żywności. Czy wybitni kucharze podołają temu zadaniu?
James Martin: hiszpańska przygoda 2 © DCD RIGHTS LIMITED
James Martin: hiszpańska przygoda 2, już w serwisie
Podróż Jamesa Martina przez Hiszpanię, szlakiem lokalnych specjałów, wciągnęła widzów od pierwszych odcinków. W drugim sezonie prowadzący powraca na szlak pysznego jedzenia i lokalnych specjałów. Przedstawia, że każdy region tego pięknego kraju obfituje w inne składniki i zwyczaje, a ich wyjątkowość pozwala poznać kraj nie tylko pod kątem kulinarnym.