Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Lato w River Cottage


(River Cottage - Summer's Here), seria dokumentalna, Wlk. Brytania, 2009, 4 x 60

W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall, znany brytyjski szef kuchni, przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, aby zacząć nowe życie. Cel był jasno określony: uprawa własnych owoców i warzyw. Chciał w ten sposób osiągnąć samowystarczalność, mieć pewność co do jakości pożywienia oraz być tak blisko natury, by móc korzystać z jej dobrodziejstw.

"Lato w River Cottage" to czteroodcinkowa seria, w której Hugh Fearnley-Whittingstall odkrywa przed widzami kulinarne skarby letniego sezonu. Pokazuje sposoby na przyrządzenie m.in. pietruszkowego pesto, sernika z koziego sera, ziemniaczanych gnocchi oraz rozmaitych trunków, w tym świerkowego piwa czy kwiatowego wina.

Hugh Fearnley-Whittingstall może być postrzegany jako postać nieco ekscentryczna, zwłaszcza po zetknięciu się z jego książkami, w których opisuje np. jak najłatwiej upolować i najlepiej przyrządzić ogrodowego gołębia lub wiewiórkę... Jednak poza tymi dyskusyjnymi poradami można w jego publikacjach znaleźć wiele informacji o życiu na wsi i zmianie swojego życia na lepsze. Hugh Fearnley-Whittingstall zaczynał karierę kucharza w River Cafe, jest pisarzem i prezenterem telewizyjnym, znanym ze swojej kampanii na rzecz "prawdziwego jedzenia". Książki jego autorstwa i serie telewizyjne przyniosły mu niezwykłą popularność. Jest patronem National Farmers' Retail and Markets Association (FARMA), prowadzi też swoją autorską rubrykę poświęconą kulinariom w magazynie Guardian's Weekend. Jest założycielem organizacji River Cottage, promującej życie blisko natury i zdrową żywność.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA