Florentynki

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 100 g płatków migdałowych
- 75 g suszonej żurawiny
- 40 g mąki
- 2 łyżki skórki z pomarańczy
- 40 g niesolonego masła
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki syropu cukrowego
- 100 g gorzkiej czekolady
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wymieszać płatki migdałowe, mąkę, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Zagotować masło, brązowy cukier i syrop. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na blachę do pieczenia. Piec 8-10 minut w temperaturze 160°C. Stopić czekoladę. Zanurzać w niej spód ciasteczek. Układać je na kratce, aż czekolada zastygnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W