Gotowany łosoś

Gotowany łosoś
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ułóż łososia w dużej brytfannie. Wlej dość zimnej wody, żeby zakryła rybę. Dołóż cebulę, liść laurowy i cytryny, wlej ocet. Dosyp sól i pieprz. Przykryj pokrywką albo folią aluminiową. Postaw na kuchni i doprowadź do wrzenia. Wyłącz gaz, zostaw, aż ryba wystygnie. Dojdzie w cieple. Ostrożniej wyjmij łososia i połóż na desce. Zdrap skórę i ułóż na półmisku. Podawaj z majonezem, koprem i ósemkami cytryny. Do tak przyrządzonego dania pasują pikle z ogórka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA