Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
ABC GOTOWANIA 3
seria poradnikowa, Polska, 2014, 16 x 24, 30
Marieta Marecka po raz trzeci przybliży widzom proste i smaczne potrawy, które każdy może przygotować w swoim domu. "ABC GOTOWANIA" to autorska produkcja Kuchni+ skierowana do początkujących miłośników gotowania. W krótki i przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator domowego kucharzenia. Program to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego, kto zaczyna przygodę z kuchnią.
Wiele osób chciałoby gotować, ale przeraża je ogrom pracy potrzebny do przygotowania potraw. Jest to jedynie złudzenie, bo większość dań można zrobić z niewielkim nakładem sił i czasu. I takie właśnie przepisy przedstawia Marieta Marecka. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu motywowi. W trzeciej odsłonie prowadząca zaprezentuje m.in. pomysły na śniadania do pracy i do szkoły, sposoby wykorzystania ciasta francuskiego czy propozycje przetworów. Przyjrzy się także potrawom, w których wykorzysta także sery, kaczkę, ryż i warzywa strączkowe.
Marieta Marecka jest zbieraczką i czytelniczką wszelkich publikacji kulinarnych. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Ponieważ nie lubi nudy i monotonii, nie podaje mężowi dwa razy tego samego dania. Rodowita szczecinianka, od września 2011 roku mieszka w Warszawie. Z wykształcenia jest magistrem zarządzania i marketingu, pracę magisterską napisała o modzie na gotowanie. Jesienią 2012 roku został laureatką pierwszej edycji "Warsztatów smaku kuchni+ z Tomkiem Jakubiakiem" i miała swój autorski odcinek "Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze". Pracuje nad swoim autorskim blogiem kulinarnym, który we wrześniu 2013 roku doczekał się nowej odsłony (www.wkuchnibezdubli.pl). Na początku 2012 roku dołączyła do grona blogerów "Magazynu Kuchnia" (http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/wkuchnibezdubli).
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Najbliższe emisje
- odc. 6 dziś, 30.09, godz. 04:30
- odc. 7 jutro, 01.10, godz. 04:30
- odc. 8 poniedziałek, 02.10, godz. 04:30
- odc. 9 wtorek, 03.10, godz. 04:30
- odc. 10 środa, 04.10, godz. 04:30
- odc. 11 czwartek, 05.10, godz. 04:30
- odc. 12 piątek, 06.10, godz. 04:30
- odc. 13 sobota, 07.10, godz. 04:30
- odc. 14 niedziela, 08.10, godz. 04:30
- odc. 15 poniedziałek, 09.10, godz. 04:30
Komentarze
Jusia78 8 lat temu
Witam... poproszę o przepis na farsz bakaliowy do pierogów .
pozdrawiam
Morela39 8 lat temu
Witam, też potrzebuję przepisu na te śledzie. Gdzie go można odszukać?
agnsud 8 lat temu
FARSZ DO BAKALIOWYCH PIEROGÓW:
100 ml czerwonego wina
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
sok i skórka z połowy cytryny
cynamon i kardamon
100 g drobno pokrojonych suszonych śliwek
50 g żurawiny
100 g drobno pokrojonych fig
100 orzechów włoskich
Bakalie zagrzać w winie, zostawić na noc
aniajv 8 lat temu
Witam
Bardzo bym prosila o przepis na orzechowca.
Dziekuje i pozdrawiam.
admin 8 lat temu
Przepisy na śledzie, pierogi i ciasta są już na stronie. Pozdrawiam:) Admin
milix 8 lat temu
Dzień dobry,
proszę o przepis na keczup, majonez i musztardę.
Pozdrawiam
Sara 8 lat temu
Słabiutki programik,fatalnie prowadzony.W programie ABC Gotowania na pierwszym planie powinno być gotowanie,a nie panienka nieustannie wpychająca lico w kamerę.
admin 8 lat temu
@milix Przepisy, o które pytasz, będą online dziś po południu. Pozdrawiam. Admin
Justyna123 8 lat temu
Witam, kiedy będzie przepis na pierniczki ze świątecznego odcinka ABC?
admin 8 lat temu
Wigilijne przepisy Mariety (m.in. na pierniczki) są już na stronie. Zapraszamy!
marz17 8 lat temu
Proszę podaje przepis na ciasto wuzetka mariety
coco123 8 lat temu
Kiedy będą przepisy na wszystkie przetwory pani Mariety??
wiesia 8 lat temu
Witam,
proszę o przepis na pasteis de Belem - z programu nt. ciasta francuskiego.
Pozdrawiam
pegazi1 8 lat temu
Dołączam do prośby o przepis na pasteis de Belem, kiedy będzie dostępny?
malibu0992 8 lat temu
Bardzo fajny, inspirujący program. Z chęcią korzystam z przepisów w nim przedstawionych, co akurat cieszy nie tylko mnie, ale i całą rodzinę.
BM402 8 lat temu
Z przyjemnością oglądam program pani Marietty.Prowadząca w prosty,dostępny sposób przekazuje kulinarną wiedzę.Więcej takich programów.Brawo!
batmanokompano 8 lat temu
Też lubię te programy Pani Marietty. Chociaż przyznacie, że ona je prowadzi w dość specyficzny ( ale bardzo lekki i przyjemny) sposób ? Nie zauważyliście tego z tego takie względu, że po prostu no nie wiem ja tak właśnie zauważyłem z moją dziewczyną. Po prostu lepiej jest z kimś oglądać takie właśnie rzeczy z kimś kogo się kocha
koksikk 8 lat temu
No niby tak lepiej jest oglądać. Jednak ja z moją kobietą nie oglądam bo po prostu wolimy robić to wszystko praktycznie czyli po prostu łapiemy jakiś przepis często z gazety i właśnie tam sobie coś ciekawe przyrządzamy z tego przepisu najczęściej z nowe gazetki...
Adames 8 lat temu
[quote koksikk napisał 09.03.2015 21:08]
No niby tak lepiej jest oglądać. Jednak ja z moją kobietą nie oglądam bo po prostu wolimy robić to wszystko praktycznie czyli po prostu łapiemy jakiś przepis często z gazety i właśnie tam sobie coś ciekawe przyrządzamy z tego przepisu najczęściej z nowe gazetki...
[/quote]
Oglądając z jednej strony widzi się dokładnie co jak robić krok po kroku. Z drugiej się potem nie pamięta i trzeba szukać przepisu w Internecie, więc chyba trzeba się z Panem zgodzić ;)
Czarnuszka 7 lat temu
Cielęcina to nie mięso, zdaniem twórców tego programu: w odcinku 15 dowiadujemy się, że pierogi można nadziać "serem, mięsem, grzybami, kapustą, cielęciną, kaszą, owocami". Jak w "Moim wielkim greckim weselu": "nie je mięsa? to zrobimy jagnięcinę"
horton 8 lat temu
witam, szukam przepisów na śledzie z odcinka 13. Kiedy będą opublikowane