Rekord kuchni+ - 100 tysięcy widzów programu „Jakubiak lokalnie”.

3 marca 2014

Ponad 100 tysięcy widzów zebrał przed ekranami odcinek serii „Jakubiak lokalnie 2”, produkcji własnej kuchni+. Jest to najwyższy wynik w historii stacji.

Wyemitowany 2 marca o 19:30 szósty odcinek drugiego sezonu prowadzonego przez gwiazdę stacji Tomasza Jakubiaka obejrzało ponad 100 tysięcy osób w grupie wszystkich odbiorców (wyniki wg Nielsen Audience Measurement). Poprzedni rekord, ustanowiony 18 września 2013, wyniósł ponad 95 tysięcy i również należał do jednego z odcinków programu „Jakubiak lokalnie 2”.

W tygodniu 24.02-02.03 był to piąty najchętniej oglądany program w kanałach lifestyle’owych wśród abonentów platformy nc+. Obejrzało go ponad 77 tysięcy widzów posiadających nc+. W tym samym zestawieniu na dziesiątej pozycji znalazła się inna produkcja własna kuchni+ - „Przez dziurkę od sera” (ponad 63 tys.). Na tę chwilę w pierwszej dziesiątce najchętniej oglądanych programów w historii stacji są aż 4 produkcje własne, w tym oprócz wcześniej wymienionych: „ABC GOTOWANIA” Mariety Mareckiej i „Z.U.P.A.” Kingi Paruzel.

W marcu kuchnia+ przygotowała dla widzów premierowe odcinki aż dwóch produkcji własnych. W sobotę, 8 marca o 17:00 wystartuje najnowsza seria „Jakubiaka lokalnie”. Będzie to już trzeci sezon najchętniej oglądanego przez widzów stacji programu. Tym razem Tomek Jakubiak sprawdzi jak powstają polskie sery pleśniowe i tradycyjne jogurty oraz jakie zioła można znaleźć w naszym kraju. Dowie się także, co w Polsce jadają przedstawiciele mniejszości narodowych i na czym polega tajemnica smaku słynnego na całym świecie miodu pitnego. Dzień później, 9 marca, w drugim sezonie „ABC GOTOWANIA” powróci Marieta Marecka. Znana blogerka w każdym odcinku skupia się na jednym temacie np. kaszy, wołowinie czy ziołach. Pokazuje początkującym miłośnikom gotowania, jak łatwo można przygotować interesujące potrawy.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA