Listopadowe nowości w CANAL+ Kuchnia
13 listopada 2025
W tym miesiącu do oferty trafi wiele tytułów dla widzów spragnionych odkrywania świata i jego smaków. Wspólnie będą mogli oni odkrywać świat smaków i zapachów, śledząc serie takie jak "Azjatycka kuchnia Evy Pau" czy "Sekrety świata przypraw".
Azjatycka kuchnia Evy Pau, premiera 16.11
Nowy program Evy Pau zaprasza do eksplorowania kolorowej i zaskakującej kuchni azjatyckiej. Prowadząca odkrywa przed widzami techniki i tradycje, które sprawiają, że potrawy są aromatyczne i wyjątkowe. Ten program to źródło inspiracji do tworzenia dań z azjatyckich restauracji czy street foodu w zaciszu własnego domu.

Jedz, podróżuj, smakuj © A Delicious Film & Content Production 2024
Jedz, podróżuj, smakuj, już dostępne
Audra Morice, jurorka singapurskiej edycji programu Masterchef, zaprasza do towarzyszenia jej w osobistej podróży po Sarawaku ? największym stanie Malezji. Różnorodne wpływy etniczne i kulturowe ukształtowały to miejsce, tworząc bogatą mieszankę smaków oraz zapachów. To opowieść o wspomnieniach, rodzinnych tradycjach i multikulturowym miejscu, które porywa i zachwyca.

Kulinarne szlaki: Południowa Afryka 2 © Parade.media
Kulinarne szlaki: Południowa Afryka 2, premiera 22.11
Wraz z szefem kuchni Warrenem Mendesem widzowie mają szansę podróżować przez pustynie, wybrzeża i miasta, odkrywając przepisy, historie i nieznane dotąd smaki RPA. Program wyjaśnia liczne wpływy kulturowe obecne w Południowej Afryce, ukazując je z humorem i w szczerej, wciągającej formie.

Sekrety świata przypraw © ZDF2023
Sekrety świata przypraw, już dostępne
Pola kolendry w Portugalii, szafran w Grecji, kapary we Włoszech i żółta kurkuma w Indiach - te i wiele innych przypraw, których używamy na co dzień, ma bardzo ciekawe pochodzenie. Natura i tradycja kształtują ich nietypowy i unikalny smak, a dzięki temu programowi można dowiedzieć się, jak przyprawy stały się nieodłącznym elementem kultury, dzięki czemu nadają smak nie tylko potrawom, lecz również krajowemu dziedzictwu.

Podróż przez smaki Chin 4 © China International TV Corporation
Podróż przez smaki Chin 4, premiera 16.11
Pola kolendry w Portugalii, szafran w Grecji, kapary we Włoszech i żółta kurkuma w Indiach - te i wiele innych przypraw, których używamy na co dzień, ma bardzo ciekawe pochodzenie. Natura i tradycja kształtują ich nietypowy i unikalny smak, a dzięki temu programowi można dowiedzieć się, jak przyprawy stały się nieodłącznym elementem kultury, dzięki czemu nadają smak nie tylko potrawom, lecz również krajowemu dziedzictwu.
