Listopadowe nowości w CANAL+ Kuchnia

13 listopada 2025

W tym miesiącu do oferty trafi wiele tytułów dla widzów spragnionych odkrywania świata i jego smaków. Wspólnie będą mogli oni odkrywać świat smaków i zapachów, śledząc serie takie jak "Azjatycka kuchnia Evy Pau" czy "Sekrety świata przypraw".

Azjatycka kuchnia Evy Pau
Azjatycka kuchnia Evy Pau

Azjatycka kuchnia Evy Pau, premiera 16.11

Nowy program Evy Pau zaprasza do eksplorowania kolorowej i zaskakującej kuchni azjatyckiej. Prowadząca odkrywa przed widzami techniki i tradycje, które sprawiają, że potrawy są aromatyczne i wyjątkowe. Ten program to źródło inspiracji do tworzenia dań z azjatyckich restauracji czy street foodu w zaciszu własnego domu.

Jedz, podróżuj, smakuj
Jedz, podróżuj, smakuj © A Delicious Film & Content Production 2024

Jedz, podróżuj, smakuj, już dostępne

Audra Morice, jurorka singapurskiej edycji programu Masterchef, zaprasza do towarzyszenia jej w osobistej podróży po Sarawaku ? największym stanie Malezji. Różnorodne wpływy etniczne i kulturowe ukształtowały to miejsce, tworząc bogatą mieszankę smaków oraz zapachów. To opowieść o wspomnieniach, rodzinnych tradycjach i multikulturowym miejscu, które porywa i zachwyca.

Kulinarne szlaki: Południowa Afryka 2
Kulinarne szlaki: Południowa Afryka 2 © Parade.media

Kulinarne szlaki: Południowa Afryka 2, premiera 22.11

Wraz z szefem kuchni Warrenem Mendesem widzowie mają szansę podróżować przez pustynie, wybrzeża i miasta, odkrywając przepisy, historie i nieznane dotąd smaki RPA. Program wyjaśnia liczne wpływy kulturowe obecne w Południowej Afryce, ukazując je z humorem i w szczerej, wciągającej formie.

Sekrety świata przypraw
Sekrety świata przypraw © ZDF2023

Sekrety świata przypraw, już dostępne

Pola kolendry w Portugalii, szafran w Grecji, kapary we Włoszech i żółta kurkuma w Indiach - te i wiele innych przypraw, których używamy na co dzień, ma bardzo ciekawe pochodzenie. Natura i tradycja kształtują ich nietypowy i unikalny smak, a dzięki temu programowi można dowiedzieć się, jak przyprawy stały się nieodłącznym elementem kultury, dzięki czemu nadają smak nie tylko potrawom, lecz również krajowemu dziedzictwu.

Podróż przez smaki Chin 4
Podróż przez smaki Chin 4 © China International TV Corporation

Podróż przez smaki Chin 4, premiera 16.11

Pola kolendry w Portugalii, szafran w Grecji, kapary we Włoszech i żółta kurkuma w Indiach - te i wiele innych przypraw, których używamy na co dzień, ma bardzo ciekawe pochodzenie. Natura i tradycja kształtują ich nietypowy i unikalny smak, a dzięki temu programowi można dowiedzieć się, jak przyprawy stały się nieodłącznym elementem kultury, dzięki czemu nadają smak nie tylko potrawom, lecz również krajowemu dziedzictwu.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2025-10-07

Październikowe nowości w CANAL+ Kuchnia

Październik w CANAL+ Kuchnia zapowiada się wyjątkowo smakowicie! Na ekranie zagości filmowa odsłona programu "M jak mięso 9", pełna kulinarnych inspir...

Czytaj więcej

2025-09-15

Wrześniowe nowości w CANAL+ Kuchnia

Z początkiem jesieni do serwisu trafi wiele programów, które zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Kolejny sezon "Nie tylko kimchi", gotowanie z rec...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA