„Ślinotok” - pierwszy autorski talk show Kuchni+

2 kwietnia 2015

Intrygujące gwiazdy, wyborne jedzenie, smakowite rozmowy i energiczni prowadzący – oto, co widzowie Kuchni+, zobaczą w „Ślinotoku”, nowej produkcji własnej stacji. Program prowadzony przez znanego rapera Piotra „Vienia” Więcławskiego i cenioną szefową kuchni Adrianę Marczewską to pierwszy polski talk show kulinarny Kuchni+.

Premierowe odcinki „Ślinotoku” będzie można obejrzeć od 22 kwietnia w każdą środę o 22:00. Pełen energii Vienio i utalentowana szefowa kuchni Adriana Marczewska zaproszą do programu wielu znanych i cenionych gości, w tym: dziennikarza Piotra Kędzierskiego, rapera Wojtka Sokoła, piosenkarza Czesława Mozila, aktora Antka Królikowskiego, piosenkarkę Natalię Przybysz czy blogerkę Martę Dymek.

- Takiego „Ślinotoku” jeszcze nie było! Będzie trochę wege, ale też coś mięsnego. Będzie o jedzeniu, ale nie przez cały czas. Będzie kanapa, ale nie będziemy leżeć. Po prostu wciśniemy w nią naszych gości, których dokładnie przepytamy - mówi Piotr „Vienio” Więcławski. - Ale to program kulinarny, więc nie zabraknie w nim intrygujących potraw, które z Vieniem przygotujemy. Skorzystamy z naturalnych składników, żeby pokazać, że w mieście też można zdrowo zjeść - dodaje Adriana Marczewska.

W każdym odcinku prowadzący robią to, co lubią najbardziej, czyli gotują dla zaproszonych przyjaciół. Zaprezentują widzom dwa autorskie przepisy, które będą pretekstem i punktem wyjścia dla rozmowy z gościem. Vienio, siedząc na kanapie, przepyta gwiazdę na tematy nie tylko kulinarne a Adriana przygotuje specjalne koktajle i drinki. Widzowie dowiedzą się gdzie popularni aktorzy, piosenkarze lub dziennikarze jadają, jakie są ich ulubione smaki i bez czego nie wyobrażają sobie swojej kuchni. Rozmowę uatrakcyjnią zadania i testy w stylu "Rozpoznaj smak". Wszystko z dużą dawką humoru i pozytywnej energii.

Program jest nagrywany w mieszkaniu, a nie w studiu telewizyjnym, co przekłada się na typowo miejski klimat serii. Oprawę muzyczną stanowią utwory jazzowe i rapowe, a także charakterystyczne wielkomiejskie brzmienia.

„Ślinotok” to kolejny autorski format Kuchni+. Na produkcję odpowiedzialna jest firma trzy.tv, która zrealizowała dla stacji także takie programy jak „Jakubiak lokalnie” czy „Polska ze smakiem”.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA