Lifestylowy październik w CANAL+ online

6 października 2022

Wraz z nadejściem jesieni coraz więcej czasu spędzamy w domu. Wszystkich tych, którzy tęsknią za podróżami zapraszamy na kulinarną wycieczkę z gospodarzami nowej edycji programu "M jak Mięso 4". Na wyprawę po kuchniach świata wyruszy również zdobywca dwóch gwiazdek Michelin André Chiang, prowadzący serię "Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu".

M JAK MIĘSO 4
M JAK MIĘSO 4 © CANAL+ Polska S.A.

M JAK MIĘSO 4, seria kulinarna, od 23.10 w niedziele o godz. 12:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.

Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa na wszelkie sposoby, serwują specjały z różnych zakątków globu według swojego pomysłu. Kulinarny duet przygotuje rozmaite potrawy z krajów słynących z mięsnej kuchni, takich jak Turcja, Wielka Brytania, Japonia, Brazylia, Włochy, Belgia i Stany Zjednoczone. Tradycyjnie już, okraszą dania charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami o kulinarnych zwyczajach.

JAK JEMY DZIŚ? EWOLUCJA NA TALERZU
JAK JEMY DZIŚ? EWOLUCJA NA TALERZU © dystr. TVF International

JAK JEMY DZIŚ? EWOLUCJA NA TALERZU, seria dokumentalna, od 08.10 w soboty o godz. 14:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.

André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, zmienia swoje życie i wyrusza w drogę. Nie będzie to jednak typowa kulinarna podróż, tylko wyprawa do źródeł różnych kuchni świata. W Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie, gdzie dawne tradycje są nadal żywe, André sprawdzi czego możemy nauczyć się z kuchni minionych pokoleń. Udowodni, że tradycyjne metody i przepisy mogą nam pomóc w walce z marnotrawstwem żywności.

ZAPAROWANI
ZAPAROWANI © TrzyFilm

ZAPAROWANI, program kulinarny, od 8.10 w soboty o godz. 14:25 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.

Znany widzom CANAL+ KUCHNIA Piotr Kucharski, który pokaże, jak przyrządzić pyszne i zdrowe potrawy w piekarniku parowym. Kurczak w stylu brazylijskim, dorada z cytrusami, faszerowane warzywa, pulpeciki z parmezanem ? to tylko niektóre z propozycji na obiad dla całej rodziny. Gotowanie nigdy nie było tak zdrowe i smaczne!

U SĄSIADÓW W KUCHNI 11
U SĄSIADÓW W KUCHNI 11 © Foto: Gero von Marientreu

U SĄSIADÓW W KUCHNI 11, seria dokumentalna, od 19.10 od pon. do pt. o godz. 19:35 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.

Dalszy ciąg kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Zobaczymy, jakie potrawy jedzą na co dzień mieszkańcy różnych stron świata. Zajrzymy m.in. do Kordoby, na Lazurowe Wybrzeże i na Wyspy Zielonego Przylądka. Odwiedzimy region Connemara w Irlandii, góry Pindos w Grecji i kanton Valais w Szwajcarii.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-04-16

Lifestylowy kwiecień w CANAL+ online: JAMIE OLIVER NAD MORZEM ŚRÓDZIEMNYM, KULINARNE WĘDRÓWKI GORDONA I PRZYJACIÓŁ - HISZPANIA, BOSACKA DAJE RADĘ 2, ANTHONY BOURDAIN - MIEJSCA NIEZANE 7, DZIEŃ DOBRY ŚNIADANIE 2

W CANAL+ KUCHNIA wraz z najlepszymi kucharzami widzowie odkryją kulinarne zakątki świata. Z Jamiem Oliverem wybierzemy się w podróż po krajach Morza Ś...

Czytaj więcej

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA