Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


Program poradnikowy, Polska, 2010, 6 x 13

Czas na imprezę! Bez obaw, przygotowanie potraw nie musi być uciążliwe. Jest sposób, aby przygotować przyjęcie i wciąż mieć czas na makijaż, ubranie się i uśmiech! Jak to zrobić, zdradza Agata Jędraszczak w programie "ImprezuJemy".

Spotkania z przyjaciółmi są doskonałą okazją, aby zaprezentować swoje kulinarne umiejętności i miło spędzić czas. Niestety często tę wizję przytłacza perspektywa godzin spędzonych przy kuchennym blacie. Warto więc wcześniej opracować menu i nie dać się zaskoczyć w dniu przyjęcia. Gospodyni programu podaje proste i inspirujące pomysły na imprezy z doskonałym jedzeniem, okraszone odpowiednią oprawą i aranżacją przestrzeni. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. W zależności od tematu Agata przygotowuje dania, które najlepiej się sprawdzą i będą miłą niespodzianką dla gości. Oprócz menu zastanawia się nad dodatkowymi atrakcjami i zabawami, które uczestnicy imprezy będą wspominać przez długi czas.

Długi weekend to dobra okazja do biesiadowania - dlatego właśnie w pierwszym odcinku serii Agata zaprasza na piknik. Do przyjaciół wysyła pęczek ziół przewiązanych sznureczkiem z doczepionym bilecikiem -zaproszeniem. Jeszcze kilka drobiazgów, jak kolorowe lampiony, girlandy z kwiatów i piknikowe dania - impreza gotowa. W kolejnych odcinkach na Agatę czekają nowe wyzwania: "białe" przyjęcie na chrzest lub komunię, kinder bal, męska impreza, disco party czy spotkanie "powakacyjne". "ImprezuJemy" to doskonały przepis na udaną imprezę.

Agata Jędraszczak - blogerka kulinarna (http://kuchniaagaty.blogspot.com/) specjalizująca się w szybkich i efektownych daniach idealnych na imprezę. Prawniczka z wykształcenia i kucharka z powołania, miłośniczka kuchennych eksperymentów i nietypowych wyzwań kulinarnych.

gospodyni programu: Agata Jędraszczak

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Jastrzab82 12 lat temu

[quote keval napisał 02.01.2011 20:04]
Pani Agata miła, ale trochę za "słodka" jak na mnie.[/quote]

Mnie akurat się ona podoba :)

[quote keval napisał 02.01.2011 20:04]
Niektóre przepisy trochę nieżyciowe. Pamiętam jak sama robiła chipsy- niby fajnie, niby zdrowo tylko żeby zrobić miskę chipsów chyba trzeba by grzać piekarnik przez 5 godzin.
[/quote]

No to akurat fakt, nikt tego raczej nie będzie robił, ale tego typu rzeczy to chyba są prezentowane [b]jako ciekawostka[/b], a nie tylko [b]użyteczny przepis[/b]. W końcu to telewizyjny show.

[link=Pozdrawiam]http://www.investor.wroclaw.pl[/link]
[link=Jastrzab]http://www.infokolumna.info[/link] [link=82]http://www.eit-centrum.waw.pl[/link]

keval 12 lat temu

Ciągłe powtórki, nic nowego.
Pani Agata miła, ale trochę za "słodka" jak na mnie. Niektóre przepisy trochę nieżyciowe. Pamiętam jak sama robiła chipsy- niby fajnie, niby zdrowo tylko żeby zrobić miskę chipsów chyba trzeba by grzać piekarnik przez 5 godzin a kogo stać na taka zabawę ( zdrowiej wogóle wywalić chipsy z menu). Mimo to warto poogladać.
P.S Nie pasuje mi tam jej "siostrzenica", która w jednym z pierwszych odcinków miała urodziny i jej gośćmi były 3 i 5 letnie dzieci, a dwa odcinki dalej przewinięta babciną białą chustą miała przyjęcie komunijne. Moja rada może zrezygnować z tych dziwnych scenek na końcu programu, bo i tak widać, że są nienaturalne.

bagee 12 lat temu

bardzo fajny program. Lubie imprezki i wyżerki na imprezkach.

Zeuzabella 12 lat temu

[quote szefkuchni_polka napisał 03.11.2010 12:04]
j... wiec nie przywiązywał bym się ściśle do gramów ilości łyżek czy ml...a z mlekiem to pewno pomyłka!
[/quote]

Właśnie o tę pomyłkę mi chodzi.
Oczywiście, że istnieje dowolność w komponowaniu, ale takie sytuacje pachną mi niedbalstwem. Ponadto należy wziąć pod uwagę, że z przepisów Kuchni.tv korzystają nie tylko wytrawni znawcy sztuki kulinarnej, ale również całkowicie początkujący i dla nich takie nieścisłości są dużym problemem.

kamil 12 lat temu

zgadzam się, że przywiązywanie się do propocji nie jest tym, o co chodzi w kuchni. Ja na przykład drugi tydzień z rzędu bawię się z przepisem jamiego na chleb. Chodzi o przepis: kilogram mąki, po 30 gram drożdży, soli, cukru oraz 600 militrów wody.
Usiłuję dopracować ten przepis w taki sposób, żeby wyszedł mi taki chleb, jaki chce. Bo w oryginalnym przepisie, na dostępnych dla mnie mąkach chleb wychodzi pyszny, ale się rozwarstwia podczas krojenia. Więc zmodyfikowałem go nieco na różne sposoby, zmniejszając i zwiększając posczególne składniki i raz wyszło lepiej, raz gorzej. Ale dojdę do tego, by się nie rozwarstwiał.

szefkuchni_polka 12 lat temu

ja np jak robie warsztaty to czesto ukladam przepis a na samych warsztatach go delikatnie modyfikuje bezwiednie...(ciekawe czy to tak samo działa). Bo jakie ma znaczenie czy bedzie mniej slodkie czy wiecej robisz jak lubisz i jak ci pasuje akurat tego dnia! kuchnia to sztuka proporcji ale każdy lubi inaczej... wiec nie przywiązywał bym się ściśle do gramów ilości łyżek czy ml...a z mlekiem to pewno pomyłka!

Zeuzabella 12 lat temu

Oglądnęłam dopiero 2 odcinki programu sympatycznej skądinąd pani Agaty i na jego temat nie mam jeszcze do końca wyrobionego zdania, natomiast mam pytanie do Admina dlaczego występują różnice między tym co p. Agata mówi i robi na ekranie, a przepisem podanym na niniejszym portalu i - co najważniejsze - który z przepisów jest właściwy!
Służę konkretem:
odc. 2 Czekoladowe muffiny
w przepisie jest 2 tabl. czekolady, p. Agata dała 1,5
w przepisie jest 2 łyżki miodu, a p.Agata dała 3
i to jest jeszcze może mało istotne, ale:
w przepisie jest śmietana 18% nie wiadomo ile i nie wiadomo co z nią zrobić
natomiast nie ma 1/4 szklanki mleka, którą na ekranie dodała Agata.

No i jak do tego podejść? A najbardziej mnie interesuje skąd się biorą takie różnice.

k.tyczynski 13 lat temu

W tym przypadku nie ma to większego znaczenia, bo chodzi o to samo, służy do projekcji? tak ;p chodzi o sam fakt

myszsza 13 lat temu

[quote k.tyczynski napisał 19.08.2010 00:07]
Z tym ekranem z prześcieradła i puszczaniem na nim zdjęć, to masz rację. Nikt raczej tak nie robi. Z resztą, kto w domu ma projektor? xD
[/quote]
Nie projektor tylko rzutnik multimedialny podłączany do komputera.

szefkuchni_polka 13 lat temu

ojejkus właśnie wróciłem z urlopu! trochę mnie nie było na tym forum, podróżowałem po święcie zdobywając nowe doświadczenie kulinarne... aby was olśniewać wiedza na tym forum!

co ma sie nie uśmiechać ma być smutna!!!! bez przesady każdy sie śmieje jak potrafi spróbujcie stanąć przed kamera i naturalnie sie uśmiechać, pamiętajcie, ze to są ludzie zazwyczaj, którzy pierwszy raz stoją przed kamera ja tez taki bylem na początku teraz mam bardzo szczery i naturalny uśmiech! do wszystkiego trzeba dojrzeć lub się nauczyć.

k.tyczynski 13 lat temu

Z tym ekranem z prześcieradła i puszczaniem na nim zdjęć, to masz rację. Nikt raczej tak nie robi. Z resztą, kto w domu ma projektor? xD

GieKa 13 lat temu

Przypuszczam że ten uśmieszek to prikaz producenta. Podobnie jest z Bożeną Sikoń. Niepotrzebinie, na siłę "szczerzy" zęby. Obie panie sprawiają wrażenie sympatycznych i nie muszą być słodsze niż cukier :)

Inna sprawa że część przepisów z Imprezujemy jest jakby na siłę. Pamiętam czipsy ziemniaczane. ciekawe ile trwało stworzenie michy takich czipsów we własnym zakresie. Te transparenty i ekrany z prześcieradła te trochę tak na siłę.

k.tyczynski 13 lat temu

tak jak emilia uważam, że ten uśmieszek jest trochę męczący, ale niektóry triki są bardzo ciekawe

emiliaw 13 lat temu

Program ciekawy, bardzo pomocne "myki" i pomysły na zrobienie fajnych potraw na imprezy, urodziny itp. wszytsko ok tylko prowadząca sprawia wrażenie jakby nigdy na konkretnej imprezie nie była, młoda kobieta a wygląda jakby była po 50 - tce, trąci pensjonatką, miłośniczką "starego dobrego małżeństwa" albo... świadkowa jehowy.... jak dla mnie za ułożona i ten ciągle nie zchodzący z twarzy wręcz przyklejony koński uśmiech... program powinien prowadzić ktoś z "jajem" wyrazisty..

cebul'ka 13 lat temu

gratuluję! wspaniała robota!

pomidorek 13 lat temu

Obejrzałem Białe Przyjęcie, bardzo słodkie i sympatyczne. Takie właśnie powinny być przyjęcia, a nie posiedzenia w knajpach na 100 osób. Tej małej to musiało smakować, bo sobie dopychała palcem zapiekankę z ryby. Odcinek świetny. Tak na marginesie, ta p.Agatka jest bardzo zręczna do gotowania i robótek ręcznych !

marghe 13 lat temu

Oglądam właśnie odcinek z Baby Shower
Zapowiada się sympatycznie.
Kojarzy się z programem Anny Olson, nawet kuchnia podobna :)

O proszę, gość honorowy coś znajomo wygląda. Wszystkiego najlepszego pani Gosiu

pomidorek 13 lat temu

Zobaczyłem oba odcinki ImprezuJemy. Program jest niezwykle sympatyczny, tak jak jego przeurocza Gospodyni. Przepisy w sam raz takie, żeby zrobić frajdę gościom i nie urobić się po pachy ! Jak już chwalę, to powiem, że super praca operatora kamery.
Jeżeli następne odcinki będą takie udane, to będzie ekstra. Pozdrawiam ! GZ

leo 13 lat temu

Ogladałam wczoraj późnym wieczorem. Przyjemny, apetyczny program - naprawdę ciekawe, proste i co wazne nieprzekombinowane przepisy - brawo!

letti 13 lat temu

Świetny program,Agata sprawnie i naturalnie przygotowuje ciekawe przepisy.Cieszę się,że są przedstawione na str.kuchni.

caer 13 lat temu

bardzo pozytywnie:) fajne, świeże przepisy. Mój ulubiony jak dotąd to placki z mango i kurczakiem. Świetny pomysł a letni obiad. Miło się ogląda. Przepisy z truskawkami do wypróbowania w zbliżającym sie sezonie truskawczanym:)

Hestia Q-34 13 lat temu

Agata mile mnie zaskoczyla.Jest sympatycznie.

kajka40 13 lat temu

Widziałam dzisiaj 2 odcinek programu P. Agaty - bardzo przyjemnie się oglądało i były proste przepisy " dla ludzi " :-))

kucharczyk 13 lat temu

Widziałem pierwszy odcinek, był znakomity !!! Z niecierpliwością czekam na drugi i kolejne !

lamcia 13 lat temu

wlasnie widzialam program, brawo Agatko!!
i dopiero co wyslalam emaila, mam nadzieje, ze doszedl:-)

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.
naturalnie bede teraz sledzic dalsze wyczyny

funkyfood 13 lat temu

[quote bmp55 napisał 05.05.2010 20:01]
Czy ktoś wie gdzie można dostać liście bananowca?
[/quote]

stacjonarnie w sieci Kuchnia Świata (świeże lub mrożone), warto też sprawdzać w sklepach z azjatycka żywnością - w Warszawie pod halą mirowską albo w okolicach stadionu X lecia.
są też dostępne w internecie - bywają np. w Masali (masala.com.pl).

bmp55 13 lat temu

Czy ktoś wie gdzie można dostać liście bananowca?

Martusia K 13 lat temu

Bardzo miło się oglądało, czekam na następne odcinki. Swoją drogą pani Agata będąc jurorką w konkursie kulinarnym JEJKuchni doceniła jeden z moich przepisów i nagrodziła go nagrodą główną:)

marghe 13 lat temu

[quote snoozy napisał 01.05.2010 10:21]

Następną w KuchniTV widziałbym MARGHE, bo jej blog kulinarny jest super.
[/quote]
Bardzo ci dziękuję, ale ja się do TV nie nadaję :)
Jeszcze nie miałam okazji objerzeć programu..

snoozy 13 lat temu

Tak jak myślałem.Przyjemne w oglądaniu inspiracje kuchenne.Tak trzymac P.Agato.
Swoją drogą to fajnie,ze KuchniaTV umożliwia wykazac się fascynatom nie związanym zawodowo z gotowaniem.Mam nadzieje, ze będą też inni blogowicze.
Następną w KuchniTV widziałbym MARGHE, bo jej blog kulinarny jest super.

migotka333 13 lat temu

5+

magnolia 13 lat temu

Program oglądałam i się nie zawiodłam :) Agata przed kamerą zachowuje się bardzo swobodnie, a prezentowane przepisy zrobią wrażenie na gościach.

szefkuchni_polka 13 lat temu

Brygido, Agato, Marylo... ....ja wszystkie was dziewczynki całować chce...:) lalalala

magnolia 13 lat temu

Znam blog, przepisy bardzo ciekawe :-) Również z niecierpliwością czekam na pierwszy odcinek. Trzymam kciuki Agato :)

marghe 13 lat temu

Bloga nie znam, ale czekam na program z niecierpliwością

migotka333 13 lat temu

Mam jedynie nadzieję, że nie będzie powtórki a la Brygida, bo tam to się "cuda" działy.

kucharczyk 13 lat temu

Śledzę blog Agaty od miesięcy. Poza świetnymi przepisami są tam znakomite, ciepłe i bezpretensjonalne fotografie. Nawiasem mówiąc widziałem też Agatę jakiś czas temu w porannym programie TVN. Było naprawdę OK ! Czekam teraz na jej program i cieszę się, że Kuchnia znajduje nowe twarze wśród zdolnych amatorów kuchni. Powodzenia !

snoozy 13 lat temu

Jestem ciekawy tego programu bo znam blog P.Agaty dośc dobrze.Jeżeli zaprezentuje takie dania jak marcepanowe debiuty to ma ode mnie dużą 5 :-)
Migotko czy TY wierzysz,że bedzie konstruktywna? Ja w to bardzo wątpie. Pierwsze opinie będą o wyglądzie itp.

migotka333 13 lat temu

No, no...gratuluję Agato :-D
Nowa "gwiazdka" nam tu pod bokiem wyrosła :-)
Życzę samych pozytywnych komentarzy, a jak już się zdarzą "negatywne" to żeby były konstruktywną krytyką, a nie czczą paplaniną.
:-DDD

Inne programy prowadzącego

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA