Tortille
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.6)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Pierś pociąć w paski, posolić, doprawić mielonym cynamonem, sosem sojowym, polać miodem i wymieszać ręką, aby równomiernie pokryć mięso. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Z warzyw wykroić kształty za pomocą foremek do ciasteczek.
Grillować na patelni. Do blendera wrzucić przecier pomidorowy, śliwki suszone, ocet winny i cukier.
Zblendować, gotowy sos przelać do miseczki. Tortille posmarować sosem, następnie ułożyć warzywa, kurczaka i wszystko zawinąć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA