Sałata z miodowym winegretem i drobiowymi wątróbkami

Sałata z miodowym winegretem
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki, Podroby
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sałaty porwać na kawałki. Pomidora pokroić w grubą kostkę, a ogórka w półkrążki. Białą część dymki pokroić w drobną kostkę, a szczypior w krążki. Na patelni rozgrzać miód, gdy zacznie się karmelizować obsmażyć na nim przyprawione wątróbki. Patelnię zdjąć z płyty i odczekać kilka minut aż ostygnie. Zdjąć wątróbki, oprószyć cynamonem i odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego na patelni miodu dodać ocet balsamiczny i zagotować. Gdy składniki się połączą dodać sól i pieprz zlać ocet z miodem do miski, dodać białą część dymki i w całość wkręcić oliwę z oliwek. Warzywa i sałatę wymieszać, polać sosem i na wierzch ułożyć wątróbki. Całość posypać szczypiorem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA