Pikantny gulasz z żołądków indyczych i grzybów z grillowaną chałką

Pikantny gulasz z żołądków indyczych
Oceń przepis:
58 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Podroby

Składniki:

  • 1/2 kg ugotowanych żołądków indyczych
  • 4 zielone papryki peperoni
  • 2 czerwone papryki peperoni
  • 3 papryczki chili
  • 3 łodygi selera naciowego
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 6 ząbków czosnku
  • łodygi kolędry
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka cukru pudru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • chałka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa pokrój w cienkie plastry. Żołądki oczyść z twardych błon i pokrój je w cieńkie plastry. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zaromatyzuj go ząbkami czosnku. Na patelni przesmaż żołądki i je wyciągnij. Ponownie rozgrzej olej i przesmaż na nim papryke i seler naciowy. Dodaj do warzyw pokrojone korzonki kolędry. Do usmażonych warzyw dodaj żołądki. Dolej bulion, sos sojowy, ocet winny i cukier puder. Sos zagęść mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Chałkę pokrój na kromki i grilluj je na patelni. Na każdej kromce ułóż żołądki z warzywami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA