Pasztet cukiniowy

Pasztet cukiniowy
Oceń przepis:
193 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Cukinię zetrzeć na tarce, zasypać solą i odstawić. W międzyczasie cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę zetrzeć na tarce, a czosnek obrać z łupin i pozostawić w całości. Na dnie patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz marchewkę i smażyć przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dołożyć całe ząb! ki czosnku i smażyć przez kolejne 2 - 3 minuty. Wszystkie pozostałe składniki włożyć do dużej miski, dołożyć do nich warzywa z patelni i przy pomocy ręcznego blendera zmiksować wszystko na bardzo gładką masę. Następnie cukinię odcisnąć, dodać do masy i porządnie wymieszać. Foremkę na pasztet posmarować olejem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę pasztetową i wsunąć do gorącego piekarnika. Piec przez 40 - 50 minut do momentu, aż będzie złocisty. Kroić po wystudzeniu i podawać z chrzanem lub dobrą musztardą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA