świeża salsa

świeża salsa
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • posiekane
  • 1 papryczka chili
  • posiekana
  • skórka i sok z 1-2 limonek
  • garść liści kolendry
  • spory chlust dobrej oliwy z oliwek
  • kilka dymek
  • drobno posiekanych
  • kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Można jeść od razu, ale smakuje jeszcze lepiej, kiedy postoi z 30 minut. Podawaj z chipsami kukurydzianymi i postaraj się nie zjeść wszystkiego na raz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA