Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem

Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem
Oceń przepis:
152 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne

Składniki:

  • 1 wędzony pstrąg (300 g)
  • ok. 80 g masła Lurpak Klasyczne
  • 3 jajka na twardo
  • sól
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego
  • szczypta mielonego kuminu
  • pół pęczka szczypiorku
  • kilka listków mięty
Do podania:
  • kilka kromek chleba pszennego lub razowego
  • ogórek świeży
  • pęczek koperku
  • micro listki jarmużu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Mięso ryby oddzielić od ości i pozbawić skóry, przełożyć do malaksera i dodać mielony koper włoski, kumin, sól, pieprz i miksować.
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA