Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem
 
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 wędzony pstrąg (300 g)
- ok. 80 g masła Lurpak Klasyczne
- 3 jajka na twardo
- sól
- pieprz
- 1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego
- szczypta mielonego kuminu
- pół pęczka szczypiorku
- kilka listków mięty
Do podania:
- kilka kromek chleba pszennego lub razowego
- ogórek świeży
- pęczek koperku
- micro listki jarmużu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Mięso ryby oddzielić od ości i pozbawić skóry, przełożyć do malaksera i dodać mielony koper włoski, kumin, sól, pieprz i miksować. 
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.
					W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Potrawy wielkanocne
Przekąski
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         
  
                     
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Si King
 Si King 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Ewa Chodakowska
 Ewa Chodakowska 
                         
                         
                         
                         
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         
                        