Francuskie grzanki ze smażonym bekonem, owocami i syropem klonowym
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Męski weekend (odc.7)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Przekąski
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia międzynarodowa
 
Składniki:
- bochenek chleba na zakwasie pokrojony w grube kromki
 - 4 jaja ekologiczne
 - 400 ml tłustej śmietany
 - 2 łyżki stołowe cukru
 - ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
 - 12 grubych plastrów boczku
 - po jednym opakowaniu truskawek
 - malin i jagód
 - 2 łyżki stołowe cukru
 - nieco rumu (dowolnie)
 - syrop klonowy do podania
 - cukier puder do posypania
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Ubić w misce jaja, śmietanę, cukier i cynamon. W płynie zanurzać pojedynczo kromki. Ułożyć na lekko natłuszczonej płycie na grillu na średnim ogniu. Gdy grzanka będzie złocista, przewrócić i usmażyć z drugiej strony. W tym czasie usmażyć boczek na grillu. Owoce wrzucić do miski, dodać cukier i rum. Wymieszać ostrożnie. Na talerzu ułożyć grzankę, przykryć boczkiem, nałożyć owoce, polać syropem klonowym, posypać cukrem pudrem.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W