Podstawowy beszamel

Podstawowy beszamel
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • kawałek cebuli lub ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • 1 – 2 łyżki masła
  • 1 – 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do mleka wrzuć kawałek cebuli lub czosnek, liść laurowy, zagotuj i odstaw na 15 min. Roztop masło w rondlu. Wymieszaj je z mąką i pogotuj chwilę. Stopniowo dodawaj mleko. Gotuj ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA