Drożdżowe racuchy z jabłkiem, bursztynem i bundzem

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bursztynem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i 2 łyżki mąki. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak śmietana. Poczekać, aż zaczyn się podniesie. Dodać jajko, pozostałą mąkę, sól. Odczekać, aż ciasto ponownie ruszy. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, obrać i pokroić na grube plastry. Z bursztyna i bundzu wykroić plastry podobne wielkością do jabłkowych. Złożyć razem po jednym krążku jabłka i obu serów, obtoczyć w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA