Crumble z resztek owoców
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
 - 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Desery
 
Składniki:
- Kruszonka:
 - ½ szklanki dowolnych płatków (owsiane, gryczane, jęczmienne )
 - ½ szklanki mąki żytniej razowej typ 720
 - ½ szklanki mąki pszennej
 - 3 łyżki wiórków kokosowych
 - 150 g miękkiego masła
 - 1 op. cukru wanilinowego dużego
 - ½ szklanki cukru trzcinowego + 3 łyżki do owoców
 
Dodatkowo:
- masło do wysmarowania formy
 
Do podania:
- Lody waniliowe, straciatella lub inne ulubione
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Owoce takie jak jabłka, gruszki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy maliny, jeżyny, truskawki, zasypujemy cukrem i mieszamy. 
Do malaksera wsypujemy obie mąki, płatki, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, miękkie masło i przygotowujemy ciasto.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Owoce układamy w formie, zasypujemy kruszonką i pieczemy przez około 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z lodami.
					Do malaksera wsypujemy obie mąki, płatki, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, miękkie masło i przygotowujemy ciasto.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Owoce układamy w formie, zasypujemy kruszonką i pieczemy przez około 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z lodami.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W