Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • garść suszonych moreli
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów laskowych
  • garść rodzynek (fig, daktyli, co kto lubi)
  • łyżka masła
  • łyżka prażonych migdałów
  • szczypta soli
  • 2,5-3 szklanki wody
  • miód

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Lekko podprażyć kaszę, dodać owoce i orzechy, zalać 2,5 szklankami wody, posolić. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Dać kopiastą łyżkę masła, polać miodem, posypać prażonymi migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA