Orzechowe batony

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- ½ szklanki amarantusa ekspandowanego
- 200 g mieszanki ulubionych orzechów i bakalii (np. daktyli, orzechów włoskich, siemienia lnianego, sezamu, rodzynek)
- 100 g szklanki syropu klonowego
- 100 g masła orzechowego
- 15 ml oleju kokosowego
- 5 ml oleju lnianego
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Orzechy i daktyle posiekać, wymieszać dokładnie z resztą składników.
Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić równomierną warstwę.
Piec w 180º C, na złoty kolor. Pokroić równe batony, przestudzić.
Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić równomierną warstwę.
Piec w 180º C, na złoty kolor. Pokroić równe batony, przestudzić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W