Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • Kruszonka:
  • 70 g cukru muscovado
  • 85 g zimnego masła
  • 140 g mąki pszennej
Nadzienie:
  • 500 g owoców (np. truskawki, maliny, borówki )
  • 50 g brązowego cukru
  • 3 łyżki cherry
  • szczypta cukru pudru do posypania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło z cukrem muscovado. Następnie dodaj mąkę i wszystko wyrób.
Owoce pokrój (truskawki, borówki, maliny ) i posyp niewielką ilością cukru. Na koniec dodaj cherry i przełóż do porcelanowej miseczki.
Na owoce nałóż kruszonkę i piecz w nagrzanym nagrzanego do 200 stopni C piekarniku przez ok. 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA