Szparagi po polsku

Szparagi po polsku
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • pęczek białych szparagów
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 5 - 6 łyżek masła
  • łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem. Szparagi zachowają więcej smaku, jeżeli ugotujemy je w wywarze ze szparagowych skórek. Bułkę uprażyć lekko na suchej patelni, dodać masło, zrumienić. Jajko drobno posiekać. Ciepłe szparagi polać bułeczką z masłem, posypać jajkiem i koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA