Miłośniczka i propagatorka nurtu zero waste w kulinariach. Studiowała prawo, ale wybrała gotowanie, ponieważ było bliższe jej sercu.Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro – Tygiel i firmę cateringową. Jagna prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności – m.in. w warszawskim studiu Cook Up. Odbyła staż w pionierskich restauracjach zero waste - Silo w Brighton oraz w Nolla w Helsinkach. Niedawno napisała swoją debiutancką książkę, w której znalazło się ponad 90 przepisów. Publikacja książki planowana jest na koniec bieżącego roku.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE