Pasta z szynką

Pasta z szynką
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 jajka
  • 10 dag szynki
  • kilka rzodkiewek
  • groszek
  • rzeżucha
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy z gorczycą
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Jajka pokroić i przesypać do miski. Dodać 10 dag pokrojonej w paseczki szynki i kilka rzodkiewek. Dorzucić odrobinę zielonego groszku i rzeżuchy. Całość dokładnie wymieszać z 2 łyżkami majonezu i 1 łyżeczką musztardy z gorczycą. Popieprzyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA