Chutney z dyni

Chutney z dyni
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1 szklanka dyni wyciętej w kuleczki lub pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 nacięty ząbek czosnku
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 5 goździków
  • kilka plasterków czuszki lub szczypta kruszonego chili
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotować ocet z cukrem. Dodać czosnek, imbir, goździki i czuszkę. Zmniejszyć ogień. Gotować, aż płyn zacznie gęstnieć. Dodać dynię. Dodać sól i pieprz, pamiętając, że smak się wzmocni. Gotować odkryte, czasami mieszać. Chutney jest gotowy, gdy dynia jest szklista. Jeżeli w garnku zostało sporo płynu należy go na mocnym ogniu szybko odparować.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA