Chłodnik z awokado i ogórka z grzanką z mozzarellą i łososiem

Chłodnik z awokado i ogórka z grzanką z mozzarellą i łososiem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ogórek obieramy, wycinamy nasionka i kroimy drobniej, awokado kroimy w kostkę, papryczkę i cebulę szatkujemy wszystko razem z kefirem, miętą, kolendrą sokiem z limonki, miodem i łyżką oliwy miksujemy na bardzo gładką, kremową masę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i schładzamy.
Kromki pieczywa lekko skrapiamy oliwą, układamy na nich plastry wędzonego łososia i przykrywamy je plastrami mozzarelli. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na 10-15 minut, aż ser się roztopi.
Podajemy gorące i chrupiące do schłodzonej zupy posypanej prażonymi ziarnami dyni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA