Ruloniki z szynki z czerwonym i zielonym pesto
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 10 cienkich plasterków szynki wędzonej
- 300g serka mascarpone
- 3 łyżki czerwonego pesto
- 3 łyżki zielonego pesto
- 2 łyżeczki brandy
- 5 suszonych pomidorów w zalewie
- 5 korniszonków
- 2 łyżki orzeszków pinii
- kilka listków bazylii
- ostra papryczka
- sól
- pieprz zielony i czerwony
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj korniszonki, bazylię, pomidory i ostrą papryczkę. Na suchej patelni zrumień orzeszki piniowe. Połowę serka wymieszaj z czerwonym pesto, połowę z zielonym. Do zielonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane korniszonki i bazylię oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i zielonym pieprzem. Do czerwonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane pomidory i ostrą papryczkę oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i czerwonym pieprzem. Posmaruj plastry szynki nadzieniami. Zwiń jak roladę. Zawiń w folię i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w 1,5cm koreczki. Ułóż na półmiskach i obsyp listkami bazylii i czerwonym pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W