Rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem, burakami i sosem cytrynowym

Rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kawałki fileta, masło i sok z cytryny zmiksuj w blenderze. Do masy z pstrąga dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, serek kozi, starte jabłko i posiekany świeży tymianek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i wytnij z niego trójkąty.Na środek każdego trójkąta nałóż farsz. Boki złóż do środka i zwiń. Rogaliki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz je w 200 stopniach przez 15-20 minut.
Sok, masło, zółtka i miód połącz w misce. Wstaw miskę do kąpieli wodnej i mieszaj cały czas, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, a sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodaj posiekany koperek. Rogaliki podawaj z sosem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA