Awokado faszerowane raczkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- małe opakowanie ogonów raczków w zalewie
- 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany
- 1-2 łyżki gęstego majonezu
- 2 utarte ząbki czosnku
- 2 łyżki płynnej przyprawy maggi
- świeżo mielony pieprz
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Raczki dobrze osączyć na sicie. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i maggi, dodać sporo pieprzu, dosmakować, ewentualnie połączyć z majonezem. Wymieszać z raczkami. Awokado przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki, faszerować nadzieniem z raczków i od razu podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W