Grzyby leśne pieczone

Grzyby leśne pieczone
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 2 garście drobnych prawdziwków
  • podgrzybków
  • rydzów
  • kurek

Posypka

  • 2-3 łyżki tartego parmezanu
  • 1,5 łyżki tartej bułki
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • 1 łyżka liści rozmarynu
  • 1 posiekana łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa extra vergine

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i bardzo szybko opłukać. Wymieszać składniki posypki. Grzyby ułożyć jedną warstwą w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Większe sztuki przekroić. Całość posypać parmezanową posypką i polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA