Brownie
Oceń przepis:
113 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Brownie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 200 g masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 200 g cukru dark muscovado
  • 3 jajka klasy L
  • 140 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżeczka soli
Karmel:
  • 125 g cukru
  • 55 g masła
  • 90 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka soli
Do dekoracji:
  • popcorn, słone precelki (opcjonalnie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło rozpuść. Dodaj czekoladę, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw. Cukier wymieszaj z jajkami. Dolej do nich masę czekoladową, ciągle mieszając. Dosyp mąkę, sól, wymieszaj. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut.

Na patelni skarmelizuj cukier. Dorzuć masło, wymieszaj. Dolej śmietankę i sól, wymieszaj, aż się połączą, ciągle podgrzewając. Wylej na przestudzone brownie. Dla przełamania smaków można posypać brownie popcornem i słonymi precelkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA