Bieszczadzkie fuczki z bigosem
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
 - Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 10)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Potrawy na Boże Narodzenie, Placki i placuszki
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia polska
 
Składniki:
- 300 g bigosu lub kiszonej kapusty
 - 1 jajko
 - ½ szklanki mleka roślinnego (u mnie: owsiane)
 - ok. 3 łyżki mąki pszennej lub mąki z ciecierzycy
 - olej rzepakowy do smażenia
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. 
Na patelni rozgrzej olej, następnie nałóż łyżką porcje ciasta na kształt placków. Smaż z dwóch stron. Podawaj z kwaśną śmietaną i ziołami.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Placki i placuszki
Kuchnia polska
Potrawy na Boże Narodzenie
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W