Bieszczadzkie fuczki z bigosem

Bieszczadzkie fuczki z bigosem
Oceń przepis:
99 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • 300 g bigosu lub kiszonej kapusty
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka roślinnego (u mnie: owsiane)
  • ok. 3 łyżki mąki pszennej lub mąki z ciecierzycy
  • olej rzepakowy do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej, następnie nałóż łyżką porcje ciasta na kształt placków. Smaż z dwóch stron. Podawaj z kwaśną śmietaną i ziołami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA