Bieszczadzkie fuczki z bigosem

Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Potrawy na Boże Narodzenie, Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g bigosu lub kiszonej kapusty
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka roślinnego (u mnie: owsiane)
- ok. 3 łyżki mąki pszennej lub mąki z ciecierzycy
- olej rzepakowy do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej, następnie nałóż łyżką porcje ciasta na kształt placków. Smaż z dwóch stron. Podawaj z kwaśną śmietaną i ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W