Zapiekane maliny z kruszonką

Zapiekane maliny z kruszonką zobacz Zapiekane maliny z kruszonką 2018-06-19 12:26:30
Zapiekane maliny z kruszonką
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 300 g malin mrożonych
  • 100 g maślanych herbatników
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ½ kostki masła
  • 4 gałki lodów śmietankowych

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Maliny wyłożyć do sufleciarek, polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

tofka 10 roku temu

Hmmm... ale herbatniki to to samo co kruszonka.

kle 10 roku temu

dokladnie to samo pokazywał swego czasu J. Pepin ;) Czyzby inspiracja?

florka 10 roku temu

Szybki, pyszny deser. Polecam

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE