Zapiekane maliny z kruszonką

Zapiekane maliny z kruszonką
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 300 g malin mrożonych
  • 100 g maślanych herbatników
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ½ kostki masła
  • 4 gałki lodów śmietankowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Maliny wyłożyć do sufleciarek, polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA